We're not in Kansas anymore! - Reisverslag uit Bondi, Australië van Barbara Remy Jelmar - WaarBenJij.nu We're not in Kansas anymore! - Reisverslag uit Bondi, Australië van Barbara Remy Jelmar - WaarBenJij.nu

We're not in Kansas anymore!

Blijf op de hoogte en volg Barbara Remy Jelmar

29 Januari 2013 | Australië, Bondi

Daar is tie dan, ons eerste reisverslag! Nu we na zeven dagen Sydney een beetje gewend zijn en gesettled, kunnen we dan eindelijk even een korte introductie geven. Nou ja, kort, we hebben al genoeg gezien voor een trilogie ongeveer. Laten we beginnen bij het begin; de vliegreis. Eerlijk gezegd, keken we daar best tegenop, gezien de totale duur van de vlucht ongeveer 28 uur was. Toen wij het vliegtuig vanaf London instapten - de vlucht naar Melbourne via Singapore- waren deze zorgen echter als sneeuw voor de zon verdwenen. Dekentjes, kussentjes, koptelefoons, duizend films ter beschikking (op je eigen beeldscherm, jawel) en niet te vergeten de keuze menukaart en gratis drankjes waar wij de hele reis van konden genieten. Dit alles zorgde ervoor dat wij al ietwat relaxter in onze stoelen wegzakten. Al met al viel het voor ons dus best mee, als je niet meerekent dat we de vlucht naar Sydney gemist hadden omdat er drie (schattige) politiehonden eerst nog Barbara's tas moesten doorzoeken. Na wat hartkloppingen, zweet en drie keer flauwvallen had de aardige man bij de servicebalie met een klik op de knop een andere vlucht voor ons geregeld en in minder dan 3 uur waren we er: Sydney! Aangekomen in ons hotel met heerlijke bedden hebben we ons eerst geinstalleerd om vervolgens 's avonds the Opera House te bewonderen. Het is echt bizar om op een plek te staan die je alleen in boekjes en in films ziet en om op een plek zo ver weg van huis te staan. Na het advies van Nick (Jelmar's stiefvader), hebben we die avond gewoon een handjevol melatonine in onze mik gedouwd en we sliepen heer-lijk. Jetlag, wat is dat? We stonden de tweede dag vroeg op en besloten naar Bondi Beach te gaan. Nadat we ons ontbijt hadden genuttigd in Hyde Park -nog geen tien minuten vanaf ons hotel- namen we de bus naar Bondi om daar aangenaam verrast te worden door de leuke winkeltjes, mensen en het prachtige strand, want WAUW wat was dat mooi. De eerste duik van de reis is officieel gemaakt en ook zijn de eerste souvenirs gekocht, op het schattige marktje dat in een zijstraatje lag. Toen moesten we ons mentaal voorbereiden op Australia day. Wij dachten onwijs slim te zijn met onze hotelboekingen voor de eerste twee nachten, maar achteraf gezien hadden we daar beter drie nachten van kunnen maken. Zaterdag was namelijk de belangrijkste feestdag van het jaar: Australia day! En drie keer raden wat je dan niet kan vinden? That's right; een hostelovernachting. Na drie of vier hostels af te zijn gelopen, begonnen we toch ietwat in paniek te raken en ook de man van het hotel moest ons tot zijn spijt mededelen dat we niet konden 'extenden'. Toen zijn we op internet gaan zoeken en hebben we het eerste hostel genomen wat tot onze verbazing nog best veel plek had. En dat hebben we geweten. Toen wij uitstapten op station Kings Cross en naar buiten liepen viel ons op dat dit er toch wel iets anders uitzag dan ons geliefde CBD, waar we eerst zaten. Peepshows, tittybars, junks en zwervers, de hele mikmak. Bijna rennend aangekomen in ons hostel checkten we snel in bij de baliemedewerker. Die, zoals Jelmar vanmiddag tegen een passagier in de bus zei, er nogal 'baked*' uit zag. Nadat we de sleutels kregen van onze private dorm, gingen we vol goede moed de trap op en openden we onze kamer. En there it was; pure horror. De bedden mochten we zelf schoonmaken, gezien de stonede garnaal vergeten was onze kamer schoon te maken, de airconditioning -zoals de site dat aangaf- was een halfkapotte, stoffige ventilator en in de badkamer was een gevecht gaande tussen schimmel en spinnenwebben. Een gezellige bende dus. Gelukkig gingen we de dag zelf Australia day ervaren vol muziek, dans, eten en een bezoek aan het museum of Contemporary Art, afgesloten met prachtig vuurwerk op de Darling Harbour Bridge. Scheveningen, eat that! Het vuurwerk moet werkelijk tonnen hebben gekost, want my o my wat was dat fantastisch! Nadat wij onszelf gebombardeerd hadden tot ' poshpackers**', en een kakkerlak vingen in een Pringlesbus brachten we angstig de nacht door in ons horror hotel. 's Morgens zochten we onze toevlucht tot Bondi Beach. Helaas regende het de dagen erna en later bleek dat dit de voortekenen van een cycloon waren. We hebben die dagen rustig aan gedaan, we hebben Django Unchained gezien en zijn sushi gaan eten. (Dat hebben ze hier absurd veel, lucky Barbara) De dag erna hebben we uitslapen een nieuwe betekenis gegeven en zijn we flink gaan shoppen, heel slecht. Vandaag scheen de zon weer en zijn we naar Sea Life Sydney geweest, bizar om te bedenken dat alle haaien, waterslangen en kwallen "gewoon" aan de kust te vinden zijn. Dit werd ook continu door onze goedlachse tourguide aangegeven, die deed alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat de grootste natuurlijke vijand van de pinguin hier de huiskat- en hond zijn, omdat ze zich onder je huis kunnen nestelen. Remy is dolgelukkig omdat hij een Platypus heeft gezien en met al die waarnemingen konden we dolgelukkig -in de zon- naar Chinatown, waar we hebben genoten van enorme borden aziatisch eten voor de kleine prijs van nog geen 20 dollar in totaal. We aten hier overigens op aanraden van onze goede vriend John, een random Sydneybewoner die ons op straat aansprak en ons het volgende uur heeft doodgegooid met must-sees, tips en verhalen over Noord-Korea. De mensen zijn hier absurd aardig en vragen allemaal standaard ' hi, how are you?' wat voor lichtelijk genante situaties heeft gezorgd, gezien wij ons er met een simpele 'hi' vanaf maakten. Gelukkig leren we snel en zijn alle 'no worries mate' , 'gorgeous' en ' cheers' er al aardig ingeworteld. Tot zover ons reisverslag!

Cheers!

* = Stoned, onder invloed van drugs.
** = Verwende backpackers

Anouk:

Wat leuk om een reisverslag van jullie te lezen! Ik denk elke dag aan jullie, heel veel plezier! <3 Liefs

• 29 Januari 2013 - 12:15

• 29 Januari 2013 - 12:18

Marja:

Leuk, jullie 1e verslag. Remy al een beetje gewend aan spinnen en ander ongedierte, na zo'n nacht in het horrorhotel? Waar gaat de reis nu naartoe?
    kus voor alle3

• 29 Januari 2013 - 12:22

• 29 Januari 2013 - 12:31

• 29 Januari 2013 - 12:31

• 29 Januari 2013 - 12:42

Stephanie:

Super leuk om te lezen! Ben zo blij dat jullie het naar je zin hebben! Wat een geweldige dingen hebben jullie ook al mee gemaakt, en dat pas in een week tijd! Geniet ervan lieverds!
    Dikke kus!

• 29 Januari 2013 - 12:53

Desiree:

Hoi lieve alledrie,
    Wat superleuk om deze belevenissen te lezen!
    Hieruit kun je wel zien dat jullie het heel erg naar je zin hebben
    En zoveel belevenissen al in 1 week!
    Heel veel plezier nog, geniet elke dag en ik kijk uit naar jullie volgende verslag!
    Liefs desiree

• 29 Januari 2013 - 13:30

Bert:

Joehoe, eindelijk! Leuk om te lezen (hopelijk ook leuk om te schrijven?), vooral dat horrorhotel ;-) Kijk met spanning uit naar de vervolgdelen. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat jullie alemaal heel veel plezier hebben! Leuke foto's ook. Groet en liefs, Bert
    P.S. En Anouk moet natuurlijk weer 10 x reageren (LOL)

• 29 Januari 2013 - 15:21

Rob:

hoi jongelui
    geweldig om dit te lezen ,nog heel veel avonturen gewenst en tot lees !
    groetje rob

• 29 Januari 2013 - 17:40

Ingrid:

Hé kanjers, geweldig verhaal ! Wat een hoop al meegemaakt in één week. Tip: af en toe een horrorhotelletje boeken, dan voel je je al snel verwend in een 1-ster hotel! Geniet en we kijken uit naar jullie volgende verslag! Kus van ons!

• 29 Januari 2013 - 17:46

Ton:

Super wat jullie nu al hebben meegemaakt.
    Zo'n hostel moet nog 'beter' kunnen. Zet hem op.
    Ik ben al benieuwd naar het volgende verslag met foto's.
    Ton

ps. Hoe smaakt het Australische bier(geldt alleen voor de jongens deze vraag).

• 29 Januari 2013 - 18:53

Marjon:

Leuk om te lezen hoe het jullie in het verre Australie vergaat.Op naar nog meer fot's verslagen enz.We zijn benieuwd!!
    x Joop en Marjon

• 29 Januari 2013 - 21:52

Sandra:

Ik elke dag trouw kijken en hè hè daar is tie dan het verslagje! Zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin behalve dan wat vieze bedden en wat kakkerlakken e.d. kan gebeuren toch??
    Nou ik wacht weer af op jullie volgende mooie reisverslag.Heel veel plezier!
    Groetjes van Nik Sandra Tristen en Kirsten.
    PS. hoe smaakt het bier in Australie?

• 30 Januari 2013 - 09:09

Anja:

Hallo lieverds
    super leuk al zo snel een reisverslag te krijgen, al veel gezien en gedaan!
    Nouja beter een kakkerlak dan een krokodil in je bed;)
    Ontmoeten jullie ook veel andere backpackers?
    heel veel liefs en geniet ervan !
    xxxxxxxxx

• 30 Januari 2013 - 21:17

Fifi:

Hiya!
    Wat leuk om te kunnen lezen wat jullie allemaal aan de andere kant van onze aardbol beleven! En dit alles nog maar in een week tijd!!! We kijken uit naar al jullie verhalen en wat een mooie foto's! Heel veel plezier nog Down Under!! Nico en Fifi XD

• 30 Januari 2013 - 23:44

Fernando:

Kijk dat zijn de echte berichten, schimmel, kakkerlakken, vage plaatsen! Zo zie je pas de dingen van het land! Keep in touch and enjoy!!!

• 01 Februari 2013 - 15:39

Jan Drijfhout:

beste jongelui,

we hebben jullie reisverslag gelezen.Ga zo door.we willen graag zoveel mogelijk weten over australie en haar bewoners.

groetjes ma jan

• 01 Februari 2013 - 15:53

Jan Drijfhout:

Sorry afzenderbvorige e mail Oma en Jan

• 02 Februari 2013 - 21:46

Margot En Ron:

Howdy,
    Leuk verslag, belooft wat voor de komende maanden. Of hebben jullie daar geen geld meer voor na al dat shoppen en die poshhostels?
    Have fun.
    Cheers,
    Margot en Ron

• 06 Februari 2013 - 12:06

Paula:

Wat leuk om te horen dat alles goed gaat & jullie het heel erg naar jullie zin hebben. Degene die het verslag heeft geschreven, good job! Erg leuk gedaan :) xxx

• 07 Februari 2013 - 13:07

Stephanie:

Wauw klinkt heeeel gaaf!! Ben oook totaaaal niet jaloers ;-)! Ben blij dat jullie je je zo vermaken en ook al wat avonturen op het lijstje hebben staan :) geniet ervan!!! Xx

• 08 Februari 2013 - 12:23

Saskia:

hoi wat gaaf om jullie verslag te lezen en de foto`s te zien. hoop gauw weer wat te lezen over jullie avonturen. heel veel plezier nog daar gr saskia

• 09 Februari 2013 - 12:28

Jennifer:

Hoi ,

wat hebben jullie al een boel meegemaakt en wat ziet t er mooi uit op de foto's Nou we wensen jullie heel veel plezier en geniet er maarvan.
    op naar het volgende reisverslag!
    liefs Erwin, Jennifer, Tim en Anouk

• 10 Februari 2013 - 12:55

Barbara Remy Jelmar:

Wat een onwijs leuke reacties en al zo veel!
    Het bier in Australie smaakt vooral erg prijzig volgens de boys, maar is verder prima te doen. Ook de poshhostels hebben we intussen achter ons gelaten en we hebben al onwijs veel mensen leren kennen, hartstikke gezellig dus. De rare beesten die we zijn tegengekomen vallen (GELUKKIG) nog wel mee, vooral veel rare vogels die je in Nederland never ever zou zijn en waar Barbara als ramptoerist dus minimaal duizend foto's van moet maken. Oh ja en de vliegende kakkerlakken die we ook al overal zijn tegengekomen, maar hey dat valt best mee! We hebben nog geen tien minuten geleden de eerste spin gezien, die de eigenaar van het hostel even plattrapte met z'n blote voet en vervolgens met een grijns eraan toevoegde: No worries mate. We gaan deze week WWOOFen in Wingham, dus na die week zullen we weer uitgebreid verslag doen :)

Liefs from down under!

• 10 Februari 2013 - 14:35

Truida En Germain:

hallo jelmer en vrienden wat leuk zo,n avontuurlijke reis door australie laat jullie vooral inspireren door de bewoners van het land zelf daar steek je nog het meest van op en dat verhaal over dat horror hotel geweldig dat zijn de leuke dingen die je altijd bijblijven wij blijven jullie volgen het is erg leuk een vriendin volg ik nu ook door australie zijn net gisteren vertrokken family bezoek en ws weer met de motor crossen door down under heel veel plezier jullie geniet er van groetjes.

• 13 Februari 2013 - 17:28

Marjon:

Ik hoorde van je vader dat jullie zelf een reactie geschreven hebben:
    Nou Barbara ik heb nieuws voor je: wij hebben AVIFAUNA met heeeel veeel gekke vogels..
    Nee hoor,we zijn blij weer wat te lezen van jullie, reuze spannend al die exotische gevallen,brrrr ik moet er niet aan denken,hahaha
    Werk ze en we zijn reuze benieuwd naar het aankomende verslag!

liefs,joop en marjon

• 15 Februari 2013 - 15:17

Donald:

Ha Jelmar (en reisgenoten!)
    Leuk om jullie wetenswaardigheden te lezen. Stoere foto' s daar in Sydney. Veel plezier. Wij worden overigens met hs1 kampioen!!!! Haha, veel plezier daar en tot wederhoren!

Groet

Donald (en de groeten van de hs)

• 16 Februari 2013 - 15:21

Oma Bok:

hallo jelmar barbara en remy
    reisverslag gelezen,al drie keer;)
    erg leuk om te lezen,
    geniet maar lekker!
    alles goed hier
    liefs oma
    xxxxxxx

• 17 Februari 2013 - 10:49

Tineke :

Geweldig jullie reis en het verslag! Geniet nog veel, en weet dat we stikjaloers zijn! We kijken uit naar het volgende verslag. liefs Kees en Tineke

• 20 Februari 2013 - 22:21

Ivan:

Lekker bezig Jelmar! Lekker blijven genieten daar hè!

• 21 Februari 2013 - 19:54

Annemarie :

Dat klinkt echt geweldig. Nu al z oveel gezien en meegemaakt! Heel leuk om te lezen, we kijken uit naar het volgende verslag!
    Donald en Annemarie
    Sanne met een hele dikke knuffel voor Barbara
    en Jelle